Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 17:35 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 3102 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СЛАДОСТТА НА ЗЕМНИЯ ЖИВОТ

    Погрешно е схващането, че животът на Земята е низ от трудности и нищо друго. В него има и много красота, и много хубави преживявания. Без тях е невъзможно да се премине през един земен живот. Нещата са така комбинирани, че човек да извлече полза както от изпитанията, така и от хубавите преживявания.
    Първо, Земята е много красива планета с много точно комбинирана биоенергетика. Създадени са прекрасни условия за съществуването на вашия вид. Помислете си само какво чудо са светлината, въздухът, водата, дърветата, цветята, животните, почвата, скалите. Те са плод на гигантските усилия на Боговете - създатели. Всичко е съобразено до съвършенство с човека. Всички процеси в Природата и в човека са взаимосвързани и взаимопроникващи се. Нищо не е отделено от цялостната схема, по която е устроен земният живот.
    Колко съвършено е човешкото тяло е друга голяма тема. Принципите, върху които се базира животът на Земята, са много прецизно разработени - те осигуряват пълна обезпеченост на човешкия живот и протичането на необходимите планетарни процеси.
    Искаме да ви кажем, че първата сладост на земния живот е самата планета. Втората сладост са възможностите на човешкото тяло. Третата сладост е Пространството на Любовта, което родителите създават за своите деца, докато ги очакват и докато ги отглеждат. Родителската обич, както й взаимната любов между деца и родители, е програмирано условие, за да могат човешките същества да изградят биологическите си тела и стабилна психика.
    В скоби ще споменем, че отклоненията, които се наблюдават, не са грешка в "програмата" на земното съществуване. Те са предизвикани от хората в процеса на прераждането.
    Основен принцип е децата да получат Любов и грижи и това да създаде голяма радост на родителите. Ако този принцип не беше вграден в земния живот, много духове нямаше да могат да се преродят или телата им да оцелеят след раждането.
    Пространството на Любовта се изгражда чрез истинската наситена енергия на Любовта. Това пространство обгражда децата, както и възрастните хора. Без него животът би бил почти невъзможен.
    За да успее да се роди и да живее на Земята, всеки човек трябва да получи Любов. Необходимостта от Любов за емоционалното тяло и за психиката е също толкова силна, колкото е силна необходимостта на физическото тяло от въздуха.
    Когато получи Любов от родителите си, от близките си, от приятелите си, човек е в състояние да живее пълноценно и да се справя с предизвикателствата на земния живот.
    Най-голямата сладост на земния живот е именно усещането, че получаваш Любов.
    Но също много важен компонент, който прави живота ви изпълнен със сладост, е отдаването на Любов.
    Получаването и даването на Любов е изключително важно за развитието на Духа. Ако даден човек успява в социалния статус, в добиването на опитности и знания, но в неговия живот липсва или има малко Любов, Духът се развива много слабо. Когато Любовта участва мощно в дадена човешка програма, Духът прави еволюционен скок. Любовта е най-върховната сладост в земния живот. Не говорим само за любовта между половете, а за всички аспекти на Любовта.
    Нуждата за получаване и отдаване на Любов е закодирана в човешките същества, но този код трябва да се отключи. Любовта може да се развива и да се разраства. Колкото повече се изпълва човек с Любов, толкова по-бързо той отключва Божествените възможности в себе си.
    Първоначално за всички същества да обичат и да бъдат обичани е било нещо естествено, даденост, която Първоизточникът е вградил. Впоследствие с разрастването, на световете и включването на допълнителни програми в новите светове е започнало отдалечаването от Първоизточника и изкривяването на първоначалния замисъл - това е довело до отслабването на най-действения космически принцип - Любовта - и е една от причините за слизането на Духовете във все по-гъстата материя. Отслабването на Любовта е предизвикало усложняване в програмите на новите светове. Боговете - създатели са разбрали, че ако не се включи отново активно Принципът на Любовта, световете ще започнат да се израждат. За да почувстват силна необходимост от Любов; много монади са били насочени към все по-материални светове, където поради по-сложните условия те силно ще се нуждаят да получават и да отдават Любов, за да могат да съществуват. С отключването на Принципа на Любовта съществата са можели да еволюират отново и да започнат да се връщат към Духовната субстанция и към Първоизточника.
    Разбира се, ние разглеждаме много схематично този процес. Целта ни е да подчертаем колко важна е Любовта в човешкия живот и колко необходимо е изграждането на Пространството на Любовта. Това е обграждаме с най-висша енергия, която поддържа както духовните тела, така и физическото тяло.
    Когато човек е обгърнат от тази енергия, той е щастлив. Не случайно е казано, че Бог е Любов, т. е. човекът се е приближил към Бога, усетил е единение с Бога. Процесът на връщането към Бога е също едно от големите блага, които предлага земният живот. Струва си да преминеш през множество материални съществувания, за да стигнеш до усещането, че се приближаваш до Бога или че се съединяваш с Бога. Това приближаване към Бога изтрива мъката от сърцето и ви освобождава от страха и тревогите. Все по-засиленото чувство, че Бог присъства в живота ви, е върховно изживяване.
    Когато започнете да се приближавате отново към Бога, започват да се отварят духовните ви сетива и вие излизате от ограниченията на земното битие. Тогава разбирате, че е действителна връзката с другите измерения, че съществува много по-богата палитра от цветове; можете да чуете възвишена музика; да видите светли -същества от горните измерения; съзнателно да отделите Духа от тялото си и да посетите други светове; да посещавате осъзнато училище в горните зони и да изпитате блаженство на отворената си духовност.
    Достатъчно е само веднъж да усетите отвъдната Светлина, за да се изпълните с блаженство до края на земния си път.
    Една от най-големите радости на земния живот е срещата ви с приятелите. Който е имал такива срещи, знае какво блаженство е общуването в хармония. Хармонията в единство с Любовта поражда възвишените мисли и чувства и освобождава земния човек от грозните и груби страни на живота. Постигането на хармония с други хора, както и развиването на чувството за Всеобща Любов са двете най-трудни неща за съществата, които живеят в материални светове.
    Човек, който е изпитал подобни чувства, никога не би се върнал към конфронтацията и недоволството. Такъв човек се носи по вълните на блаженството и никога не се тревожи за битовите си нужди. Той усеща, че за него има грижа Небето и всичко, което му е необходимо в живота, ще му бъде осигурено без особени усилия от негова страна. Нуждите на такъв човек са минимални - той не е зает непрекъснато с придобиване на вещи, нито пък с приготвянето на скъпи сложни ястия. В неговия живот цари простота - красиви, изчистени линии на бита и умереност във всички телесни нужди. Той е зает с развиване на духовната си същност и работи за благото на Цялото.
    Една от големите земни радости е, когато започнете да забелязвате дребните неща, които създават живота и внасят красота в него.
    За Красотата трябва да говорим много дълго, защото тя е неотделима част от Хармонията и Любовта. Човек, който забелязва красотата около себе си, много рядко може да бъде тъжен или самотен. Откриването на красотата е също сливане с Бога. Красотата не е само физическо понятие - тя обема всички страни на живота. Тя е толкова многообразна, че ако я забелязваш, възторгът никога не те напуска.
    Когато изградите позитивно чувстване и позитивно мислене, което също е съзнателен, волеви процес, животът ви ще се изпълни постоянно с красота.
    Процесът на преодоляване на житейските препятствия и кармични взаимоотношения е също част от красотата на земния живот; овладяването на самия себе си също е част от житейската красота; постигането на прошката е невероятна духовна красота. Мислете за красотата и се опитвайте да я откриете във всичко.
    Когато започнете да я откривате, смисълът на живота ще ви се изяснява все повече. Ще разберете, че във всяко нещо е закодиран смисъл. Наличието на смисъл в нещата само по себе си е красота. Аспектите на красотата са неизчерпаеми. От вас зависи животът ви да се изпълва с все повече красота. В някакъв момент ще бъдете учудени как така сте виждали толкова грозота в живота. Откриването на красотата е процес. То води вашия Дух към все по-съвършените стъпала на Битието.
    Темата за сладостта на земния живот е необятна. Не говорихме за сладостите на тялото, но тях вие ги познавате.
    Всеки знае какво е да положиш умореното си тяло и да се радваш на почивката или от тежка болест да се връщаш към здравето - това е една от най-големите сладости на земния живот.
    Ценете сладостите на живота и те няма да ви напускат, а ще се умножават.
    Желаем ви успех!
http://www.yosif.net/bg/duh/index36.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
4



1. irka66 - Поздравлевия за постинга! :)))
28.01.2010 20:12
Страхотен е!
Спокойна вечер!
цитирай
2. galatceq - :) Mерси, подобна спокойна вечер и ...
28.01.2010 21:21
:) Mерси, подобна спокойна вечер и заповядайте пак с Багрина Кларк :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320562
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031