Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2019 10:33 - Туристът има нужда от...
Автор: stotzen Категория: Туризъм   
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове:
0



 Туристът има нужда от добро клиентско преживяване!Туризмът е индустрия на гостоприемството! Който не е гостоприемен, не бива да работи в сферата на туризма! Туристът е човек със специфичен характер, особености, желания, капризи, очаквания, и ако вие не можете да ги задоволите, то той ще отиде при вашите конкуренти, за да си похарчи там парите! Ето защо от изключителна важност за вашето съществуване в туристическия бизнес, е да познавате много добре различните типове туристи, за да можете да им осигурите адекватно обслужване, постигащо добро клиентско преживяване и не само да дойдат отново, и отново пак при вас, но и да ви правят безплатна реклама "от уста на уста"! Ето защо от голямо значение е обслужващият персонал да има основни познания за човешката личност. Обобщената оценка показва, че все по-настоятелно се поставя изискването за индивидуален подход към клиента и за максимално съобразяване с неговите национални особености. Те представляват една от най-важните точки в професионалните изисквания в сферата на туризма. Туристическият персонал, който е запознат с тях, още от пръв поглед, може да установи какви по характер и с какви изисквания туристи стоят пред него.След тази преценка, той може да избира конкретен индивидуален подход за обслужване. Няма правни норми, могат да бъдат дадени само общи съвети, как е най-рационално да се реагира на постъпките на туристите. Но за да можем да приложим успешно тези съвети е необходима дългогодишна практика. Трябва да се прави разлика между жената и мъжа турист.

Жените, като се изхожда от тяхната физика, са по-фини, по-чувствителни. Ето защо, те заслужават специално внимание и известно предпочитание. В повечето случаи техните преценки са субективни. Това налага да се обърне специално внимание на поведението към тях. Те с удоволствие правят отчет на всеки придобит опит и за всяко събитие, свързано с тях. Доказано е също, че жените се поддават по-лесно на внушение, отколкото мъжете. Това е една добра възможност за активна рекламна дейност сред тях. Възрастният турист е създал свой ритъм на живот, традиции, навици в продължение на десетилетия. Те са твърди и евентуално отклонение от тях би нарушило спокойствието му. Трябва да се стремим той почти да не усеща промените в ритъма, с който е свикнал.

Младите туристи са по-лесно приспособяващи се към смяната на средата и начина на живот. В някои случаи те харчат повече. Заслужава си те да бъдат насърчавани да изпробват нещо ново (ястия, стоки, услуги и т.н.). В същото време, при едно явно предизвикателно поведение от тяхна страна, работещите в хотелите, ресторантите и заведенията за развлечение нямат за задача да ги пре/възпитават и подвеждат под отговорност. Децата могат да бъдат невъздържани и объркани от новата обстановка. Тяхното чувство за критика е силно развито и те му дават гласност поради липса на ограничения, което е характерно за възрастта им. Но по този начин те влияят и на възрастните при оформянето на мнението им. Най-правилно е те да бъдат приобщавани към възрастните, защото само така ще се приспособят към техния начин на поведение. Един от най-характерните типове туристи на нашето съвремие е типа “нервни туристи” - те постоянно бързат и очакват да бъдат обслужени без ред. Дори и най-малкото възпрепятстване ги прави нетърпеливи, готови да се карат и нагрубяват. В никакъв случай не трябва да им се отвръща със същото. Вежливото и спокойно държание им действа успокояващо. Туристи, парадиращи със самочувствието си и надменните трябва да бъдат обслужвани спокойно. Ако забележат, че няма с кого да спорят, те биха се отказали от този начин на поведение.

Най-лошият тип туристи са пияните, (дрогираните). Въпреки, че много трудно може да се определи степента на напиване, още в самото начало към тях трябва да се подходи по определен начин. Те трябва да бъдат убедени, че е най-добре да се приберат в стаята си, преди да са причинили по-сериозни неприятности и скандали. Влезли в хотела пияни туристи трябва да бъдат изведени незабавно.

Освен по-горе изброените типове, бихме могли да посочим още много други. Спокойното поведение, уравновесеността, тихият говор, винаги влияят положително, какъвто и тип да са туристите.

Успехът зависи от личността и как ръководителите успяват да я мотивират. В бъдеще, научната организация на труда в туризма ще зависи от динамиката, поведението и капризите на туристическите пазари. Ще оцелеят само тези, които ще съумеят за броени мигове да се пригодят към изискванията на своите потребители.

corect-if.blogspot.com

image

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stotzen
Категория: Туризъм
Прочетен: 466060
Постинги: 803
Коментари: 77
Гласове: 258
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930